Villamosság

VILLAMOSSÁG MENNYISÉG BRUTTÓ ÁR
IZZÓ CSERE LÁMPA KIBONTÁS NÉLKÜL oldal/db2 900Ft
IZZÓ CSERE LÁMPA KIBONTÁSSAL oldal/db4 900Ft
IZZÓ CSERE LÁMPA KIBONTÁSSAL ÉS TELJES LÖKHÁRÍTÓ LEVÉTEL/db32 900Ft
ELEKTROMOS JAVÍTÁS /ÓRA16 900Ft
FÉNYSZÓRÓ BEÁLLÍTÁS 1/AUTÓ6 900Ft
FÉNYSZÓRÓ BEÁLLÍTÁS 2+DIAGNOSZTIKA/db13 900Ft
AKKUMULÁTOR CSERE MOTORTÉRI/db4 900Ft
AKKUMULÁTOR CSERE UTASTÉRI/db5 900Ft
AKKUMULÁTOR CSERE UTASTÉRI BONTOTT/db7 900Ft
AKKUMULÁTOR FELTANÍTÁS/db9 000Ft
GENERÁTOR CSERE /db22 000Ft-tól
GENERÁTOR HIBAFELTÁRÁS, JAVASLAT/db6 900Ft
ÖNINDÍTÓ CSERE/db22 000Ft-tól
GYÚJTÁSTRAFÓ CSERE /db4 900Ft
VEZETÉS TÁMOGATÓ RENDSZER KALIBRÁLÁS (ADAS)/db32 000Ft

Az autó villamossága a modern járművek alapvető eleme, amelynek megfelelő működése elengedhetetlen az autó biztonságos és hatékony használatához. Az autó villamossága számos rendszert és alkatrészt foglal magában, beleértve a világítást, az ablaktörlőket, a klímaberendezést, a rádiót, az indítómotort és a töltőrendszert.

Az autó villamossági rendszere egy komplex hálózat, amely áramot továbbít a jármű különböző részeihez. Az áramforrás általában a jármű akkumulátora, amely tárolja az elektromos energiát, amelyre szükség van a rendszer működtetéséhez.

Az autó villamossági rendszerének felépítése az alábbi elemekből áll:

  1. Az akkumulátor: Az akkumulátor a jármű villamos energiájának forrása. Az akkumulátor töltőrendszere a jármű motorjának forgását használja az akkumulátor feltöltéséhez.
  2. Az indítómotor: Az indítómotor a jármű motorjának indításáért felelős. Az indítómotor áramot használ a motor forgatásához, hogy elindítsa a járművet.
  3. A generátor: A generátor az akkumulátort tölti és az autó elektromos rendszerét táplálja. A generátor a jármű motorjának forgását használja a villamos energia előállításához.
  4. Az elektromos vezérlőegység: Az elektromos vezérlőegység az autó villamossági rendszerének agya. Az elektromos vezérlőegység általában az autó motorháztetejében található, és az autó vezérlőrendszerének működését irányítja.

Az autó villamossági rendszerének meghibásodása többféle módon jelentkezhet, beleértve a lámpák és az ablaktörlők nem működését, az akkumulátor lemerülését, az indítómotor nem működését, a klímaberendezés nem működését stb. Az autó villamossági rendszerének javítása általában szakértelmet és speciális eszközöket igényel, ezért ajánlott egy megbízható autószerelőre bízni.

Az autó villamossági rendszerének karbantartása elengedhetetlen az autó biztonságos és megbízható működéséhez. Az autó villamossági rendszerének karbantartása segít megelőzni a rendszer meghibásodását, javítja az autó teljesítményét, meghosszabbítja az alkatrészek élettartamát, és csökkenti az autó javítási költségeit.

Az alábbiakban néhány tipp található az autó villamossági rendszerének karbantartásához:

  1. Ellenőrizze az akkumulátort: Az akkumulátor az autó villamos energiájának forrása. Az akkumulátor élettartama általában 3-5 év. Az akkumulátor állapotának rendszeres ellenőrzése segít megelőzni a rendszer meghibásodását. Ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi állapotát, a folyadékszintet és a csatlakozók tisztaságát.
  2. Cserélje ki a lámpák égőit: A lámpák égői rendszeresen cserélni kell. A lámpák égői meghibásodása veszélyeztetheti az autó biztonságát és a vezető látását.
  3. Ellenőrizze az ablaktörlők lapjait: Az ablaktörlő lapjai kiszolgáltatottak az időjárásnak és az élettartamuk általában 6-12 hónap. Az ablaktörlő lapjainak rendszeres cseréje javítja a vezető látását és az autó biztonságát.
  4. Ellenőrizze az elektromos csatlakozókat: Az elektromos csatlakozók idővel oxidálódnak és korrodálódnak, ami csökkenti az áramellátást és meghibásodást okozhat. Az elektromos csatlakozók tisztítása és szervizelése segít megelőzni a meghibásodásokat.
  5. Ellenőrizze a generátort: A generátor az akkumulátort tölti és az autó villamos rendszerét táplálja. A generátor állapotának rendszeres ellenőrzése és tisztítása javítja az autó teljesítményét és meghosszabbítja az élettartamát.