Kipufogó
javítás

Az autó kipufogója egy fontos része az autónak, amely biztosítja, hogy az égés során keletkező gázok és káros anyagok biztonságosan távozzanak a járműből. Az autó kipufogórendszere komplex rendszer, amely több alkatrészből áll, beleértve a kipufogócsövet, a katalizátort, a hangtompítót és a lambda-szondát.

Az autó kipufogórendszere a motor által generált gázokat vezeti ki az autóból, amelyekben szén-monoxid, nitrogén-oxidok és egyéb káros anyagok találhatóak. Az autó kipufogórendszere biztosítja, hogy ezek az anyagok ne jussanak be az autó utasterébe, és ne szennyezzék a környezetet.

Az autó kipufogórendszere több alkatrészből áll. A kipufogócső az első része a rendszernek, amely a kipufogógázokat a motorból a többi alkatrész felé vezeti. A katalizátor egy fontos alkatrész, amely segít csökkenteni a kipufogógázok káros anyag tartalmát. A hangtompító szerepe, hogy csökkentse a motor hangját, míg a lambda-szonda méri a kipufogógázok oxigéntartalmát és segít optimalizálni a motor üzemanyag-fogyasztását.

Az autó kipufogórendszere rendszeres karbantartást igényel. A kipufogórendszerben található alkatrészek kopnak és elhasználódnak az idő múlásával. Ha az autó kipufogórendszere nem működik megfelelően, akkor az autó teljesítménye és hatékonysága is csökkenhet, illetve a kipufogógázok káros anyag tartalma megnövekedhet. A kipufogórendszer karbantartása magában foglalja a rendszer rendszeres ellenőrzését, a szennyeződések és a rozsda eltávolítását, az alkatrészek cseréjét és a kipufogórendszer tisztítását.

KIPUFOGÓ JAVÍTÁSMENNYISÉG BRUTTÓ ÁR
KIPUFOGÓ JAVÍTÁS MUNKADÍJ /ÓRA14 900Ft
KIPUFOGÓ CSONK TÖMÍTÉS CSERE/óra24 900Ft
KIPUFOGÓ CSONK CSERE/óra24 900Ft
LAMBASZONDA CSERE I. KATEGÓRIA/db13 900Ft
LAMBDASZONDA CSERE II. KATEGÓRIA/db20 900Ft
RÉSZECSKESZŰRŐ CSERE/db55 000Ft-tól
EGR SZELEP CSERE/ÓRA18 000Ft-tól
EGR SZELEP TAKARÍTÁS/ÓRA22 000Ft-tól
KIPUFOGÓDOB CSERE/ÓRA16 900Ft
KIPUFOGÓ CSŐ CSERE/ÓRA14 900Ft
KATALIZÁTOR CSERE/db38 900Ft