Kuplung
Javítás

A kuplung rendszer egy fontos része minden járműnek, amely lehetővé teszi a motor és a sebességváltó hatékony működését. Azonban az idővel vagy rossz használat miatt a kuplung meghibásodhat, és ilyenkor szükség lehet a javítására. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mikor lehet szükség a kuplung javítására, milyen típusú javítások léteznek, valamint mire kell figyelni a javítás során.

Mikor szükséges a kuplung javítása?

A kuplung rendszer meghibásodását jelzi a jármű teljesítményének csökkenése, a motor zajos működése, a kuplungpedál nehéz mozgatása vagy égő szag jelenléte a motorházban. Ha ezeket a jeleket észleljük, akkor érdemes mielőbb egy szakemberrel ellenőriztetni a kuplungot, hogy megállapíthassuk a meghibásodás okát.

Milyen típusú kuplung javítások léteznek?

A kuplung javítása általában az alkatrészek cseréjéből vagy azok javításából áll. A leggyakoribb kuplung javítások a következők:

  1. Kuplungtárcsa cseréje: Ha a kuplungtárcsa elkopott vagy megsérült, akkor cserélni kell. A kuplungtárcsa az alkatrész, amely az erőátvitelt biztosítja a motor és a sebességváltó között.
  2. Nyomólemez cseréje: A nyomólemez egy másik fontos alkatrész a kuplung rendszerben. Ha a nyomólemez meghibásodik, akkor a kuplung nem működik megfelelően, és cserélni kell.
  3. Kuplung csapágy cseréje: A kuplung csapágy felelős a kuplung nyomólemezének mozgatásáért. Ha a csapágy sérült vagy kopott, akkor cserélni kell.
  4. Kuplungolaj csere: A kuplungolaj fontos a kuplung rendszer megfelelő működéséhez. Ha az olaj piszkos vagy lejárt, akkor cserélni kell.
KUPLUNG JAVÍTÁS MENNYISÉG BRUTTÓ ÁR
KUPLUNG CSERE HOSSZMOTOR/db59 000Ft
KUPLUNG CSERE KERESZTMOTOR/db69 000Ft
VÁLTÓCSERE KERESZTMOTOR/db69 000Ft
VÁLTÓCSERE HOSSZMOTOR/db59 000Ft