TURBÓ JAVÍTÁS

TURBÓ JAVÍTÁS MENNYISÉG BRUTTÓ ÁR
TURBÓ LESZERELÉS - FELSZERELÉS 1/db56 000Ft-tól
TURBÓ LESZERELÉS - FELSZERELÉS 2 (ÖSSZKEREKES FUTÓMŰVEL ÉS BITURBÓVAL SZERELT)/db75 000Ft-tól
TURBÓ BEVIZSGÁLÁS/db35 000Ft-tól
TURBÓ CSERE (HOZOTT ALKATRÉSSZEL)/db50 000Ft-tól
TURBÓ FELÚJÍTÁS (KÖZÉPRÉSZ CSERE, TAKARÍTÁS) /db65 000Ft-tól

Az autó turbó egy olyan alkatrész, amely lehetővé teszi, hogy az autó motorja több levegőt és üzemanyagot égethessen el, növelve ezzel az autó teljesítményét. Az autó turbó azonban meghibásodhat, ami negatív hatással lehet az autó teljesítményére és üzemeltetésére. 

Az autó turbó működése

Az autó turbó olyan alkatrész, amely a motor teljesítményének növelésére szolgál. Az autó turbó működésének alapja az, hogy több levegőt juttat az égéstérbe. Az autó turbó egy lapátokból álló rotor, amely egy turbina tengellyel van összekötve. Az autó motorja által előállított kipufogógázok a turbina lapátokat hajtják meg, amelyek mozgását az összekötő tengelyen keresztül átadják a másik lapátos rotorhoz, amely levegőt szív be és nagy sebességgel a motorba lövi. A többlet levegő miatt az autó motorja hatékonyabbá válik, növelve a teljesítményt.

Az autó turbó meghibásodásának okai lehetnek az alábbiak:

  1. Olajhiány: A turbó olajat igényel a megfelelő működéshez. Ha az autó olajszintje alacsony, az a turbó meghibásodásához vezethet.
  2. Olajszivárgás: Az olajszivárgás turbó meghibásodást okozhat, mivel az olaj bejuthat a turbóba és károsíthatja azt.
  3. Szennyeződés: A szennyeződések a levegőrendszerben megbéníthatják a turbó komponenseit, ami meghibásodást okozhat.
  4. Túlzott terhelés: Az autó turbója nagyobb terhelést jelent az autó motorjának, ami meghibásodáshoz vezethet, ha az autót túlzottan használják vagy terhelik.

Az autó turbó javítása

Az autó turbó javítása szakértelmet és speciális eszközöket igényel, ezért nem javasolt, hogy az amatőrök saját kezűleg próbálják megjavítani a turbót. A legjobb megoldás az, ha egy megbízható autószerelőre bízzuk a javítást.

Az autó turbó javításának folyamata általában a következő lépéseket tartalmazza:

  1. Alapos ellenőrzés: Az autó turbó alapos ellenőrzése a javítás első lépése. Az autószerelő ellenőrzi a turbó különböző alkatrészeit, hogy meghatározza a hibát, valamint azt is, hogy a turbó javítható-e.
  2. Tisztítás: Ha a turbó nem sérült, akkor a következő lépés a tisztítás. Az autószerelő eltávolítja a turbóról a szennyeződéseket és a lerakódásokat, hogy a turbó megfelelően működjön.
  3. Cserélendő alkatrészek: Ha a turbó sérült alkatrészt tartalmaz, akkor azokat ki kell cserélni. A cserélendő alkatrészek közé tartozhatnak a rotor lapátok, a csapágyak, a tömítések és a dugattyúk.
  4. Olajcsere: Az autó turbójának javítása után fontos, hogy az autószerelő kiürítse és kicserélje az olajat. A megfelelő olajszint elengedhetetlen a turbó megfelelő működéséhez.
  5. Próba: Miután a turbó javítása befejeződött, az autószerelő elvégzi a próbát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a turbó megfelelően működik-e.

Az autó turbó javítása fontos, mivel egy meghibásodott turbó negatív hatással lehet az autó teljesítményére és üzemeltetésére. A megfelelő karbantartás és időben végzett javítások segítenek megakadályozni a turbó meghibásodását, valamint meghosszabbítják a turbó élettartamát. Ha azt észleljük, hogy az autónk teljesítménye csökken, vagy olyan furcsa hangokat hallunk az autó motorjából, akkor érdemes minél hamarabb ellenőriztetni a turbót és ha szükséges, javíttatni azt.